bitcoin

Hemmeligheden bag en god opsparing

De fleste ved, at det er fornuftigt at spare op, både så man kan komme uforudsete udgifter i forkøbet eller investere i det, man nu går og drømmer om. Men hvordan opnår man en god opsparing? Her får du nogle nemme tips til, hvordan du bliver god til at spare op uden at gå sur i det. 

 gaver

Læg et budget og lav en månedlig plan

Det første du kan gøre, hvis du drømmer om at få styr på din økonomi og råd til en opsparing, er at sætte dig ned og lægge et budget for måneden. Regn ud hvor mange penge du har til rådighed hver måned, og hvor mange faste udgifter du har. 

Overvej samtidig om alle dine udgifter er strengt nødvendige? Måske er det nok med ét abonnement på en streamingtjeneste? Måske opdager du, at udgifterne til frisøren løber op. Find på alternativer. Måske kan du blive hårmodel hos din frisør og derved spare en del penge på håret. Når du har trukket udgifterne fra dit rådighedsbeløb, har du overblik over, hvor mange penge du reelt kan spendere den pågældende måned. 

Det næste du kan gøre for at opnå en god opsparing, er at sætte et vist beløb af hver måned, som går direkte ind på en opsparingskonto. Vær realistisk og rimelig, det kan fx være 1000 kroner. På den måde har du også sat penge af til, hvis der skulle opstå nogle uforudsete udgifter, som ingen jo kan gardere sig imod.

computer

Brug nettet: aktier og obligationer

Når du har styr på det basale, har du mulighed for at booste din økonomi en smule. Få en tid hos din bankrådgiver og hør om mulighederne for at investere en del af dine penge i aktier eller obligationer. Kast dig ikke hovedkulds ud i det, men læs op på det på forhånd. Der findes en del youtube-profiler som kan være til stor hjælp, både hvis man er ny eller erfaren. Du skal være villig til at miste, men til gengæld kan du også øge din formue. Obligationer er oftere mere sikre end aktier.

En tredje mulighed er bitcoins, som er en kryptovaluta. I stedet for selv at holde styr på aktiemarkedet, om du skal købe eller sælge dine bitcoins, kan du vha. en bitcoin trader lade en robot om at gøre arbejdet for dig via avancerede algoritmer. 

Nu for tiden hvor renten er negativ, kan det godt betale sig at investere sine penge fremfor at holde på dem. 

bitcoin

Leave a Comment